Bedrägliga e-postmeddelanden

Bedrägliga e-postmeddelanden, mer känt som ”nätfiske”, blir allt vanligare.

Dessa typer av e-postmeddelanden har ogiltiga länkar, vilket avslöjas då du håller din muspekare över dem. Dessa länkar kan innehålla skadlig kod, vilket kan skada din dator. Andra bedrägliga e-postmeddelanden kan komma att begära ekonomisk information av dig.

Genom att använda företags varumärken, färger, logotyper, e-postsystem och juridiska friskrivningsdokument, kan dessa "nätfiskemeddelanden" se väldigt trovärdiga ut. Personer har använt dessa metoder för att lura Indeed-användare. Du kan vanligtvis upptäcka dessa e-postmeddelanden eftersom de säger att de "hanterar" ditt Indeed-konto för en tredje part såsom Amazon eller PayPal. De kan komma att begära ekonomisk information eller uppgifter om ditt bankkonto.

Detta är inget som Indeed kommunicerar. Klicka inte på länkarna om du skulle få några av dessa e-postmeddelanden.

Radera i stället e-postmeddelandet. Om du redan klickat på en länk ser du till att köra en virussökning omedelbart.

Observera att Indeed inte frågar efter personuppgifter, ekonomisk information, kontonummer eller bankkontonummer genom ett e-postmeddelande. Kontakta Indeed om du har några frågor.