Så ansöker du till ett jobb på Indeed

Vi är glada över att du väljer att använda Indeed när du söker jobb! Observera att Indeed inte fungerar som en rekryteringstjänst utan snarare är en sökmotor för jobb. Om du vill ha karriärrådgivning eller tillgång till karriärrelaterade resurser är du välkommen att besöka vår Karriärguide.

Om du vill ansöka till jobb på Indeed går du först till vår startsida. Här hittar du två textfält med rubrikerna Vad och Var. I Vad-fältet kan du ange valfria nyckelord för den typ av jobb du letar efter, ett företagsnamn eller den bransch du skulle vilja jobba i. För att hitta jobb i ett visst område anger du en ort, ett län eller ett postnummer i Var-fältet. När du har ställt in din sökning klickar du på Sök jobb. Om du vill begränsa resultaten kan du även prova Avancerad sökning, där du kan finjustera dina resultat efter kontraktstyp (heltid, deltid osv.), lön och publiceringsdatum.

Det finns två typer av jobb på Indeed: sådana som du kan söka direkt genom att klicka på Ansök nu och sådana där du omdirigeras till det rekryterande företagets egen webbplats via knappen Ansök på företagets webbplats. Med den senare typen lämnar du Indeeds webbplats. Observera att dessa ansökningar kan vara lite mer invecklade, så om du har frågor måste du kontakta företaget direkt, eftersom ditt CV skickas direkt via deras webbplats.

När du ansöker till jobb på Indeed kan du välja att använda din egen CV-fil. Vi förstår att du kanske har lagt mycket tid på att skapa ditt CV, så om du vill ansöka till jobb med din ursprungliga CV-fil kan du göra det genom att klicka på Ansök med ett annat CV när ett ansökningsfönster visas. I de fall där du omdirigeras till arbetsgivarens webbplats kan du ladda upp filen där.

Om du inte känner dig redo att ansöka till en viss tjänst kan du välja att först spara den. På vår startsida kan du spara ett jobb genom att klicka på de tre vertikala prickarna längst upp till höger i platsannonsen och välja Spara jobb. I mobilappen klickar du istället på en hjärtikon. Knappen Spara detta jobb visas också när du öppnar en platsannons i en ny flik eller ett nytt fönster. Observera att du måste vara inloggad för att kunna spara jobb. Om du har ett Indeed-konto kan du se dina sparade jobb i avsnittet Mina jobb

Om du känner dig tveksam till en tjänst som du träffar på under din sökning kan du läsa våra Riktlinjer för säker jobbsökning.

Lycka till med din jobbsökning!