W mojej aplikacji jest błąd

Aplikacje przesłane za pośrednictwem platformy Indeed są przekazywane do pracodawców. Platforma Indeed nie ma funkcji, która umożliwiałaby użytkownikowi wycofanie bądź zmianę już wysłanej aplikacji.

Jak poprawić błędy w aplikacji przed jej przesłaniem?

W większości przypadków po przesłaniu aplikacji nie można już jej wycofać. Dlatego ważne jest, by przed przesłaniem aplikacji do pracodawcy uważnie ją sprawdzić i poprawić ewentualne błędy. Aby zaktualizować swoje informacje, kliknij przycisk edytowania w prawym górnym rogu aplikacji. Jeśli po wprowadzeniu i zapisaniu zmian błędy nadal będą widoczne, skontaktuj się ze wsparciem. Pomożemy Ci rozwiązać problemy przed przesłaniem aplikacji.

Co, jeśli w potwierdzeniu przesłania aplikacji zauważę błędne informacje?

Z chęcią sprawdzimy Twoją aplikację w naszym systemie. Skontaktuj się ze wsparciem i podaj następujące informacje: dokładną treść potwierdzenia, czym się ona różni od oczekiwanej oraz zrzuty ekranu, które pomogą nam odnaleźć Twoją aplikację.

Błąd w CV

Jeśli zauważysz błąd w CV zapisanym w Indeed, możesz je edytować po zalogowaniu się na swoim koncie na stronie https://my.indeed.com/resume.

Pracodawcy, do których aplikacja została już wysłana, nie zobaczą zmian wprowadzonych w CV. Aby przekazać zaktualizowane CV, skontaktuj się bezpośrednio z pracodawcą.

Błąd w liście motywacyjnym lub aplikacji

Jeśli w liście motywacyjnym lub aplikacji wysłanej do pracodawcy jest błąd (literowy lub innego rodzaju), wyślij poprawione informacje bezpośrednio do pracodawcy.

Ponowne aplikowanie lub wycofywanie zgłoszenia

Obecnie na platformie Indeed nie można edytować lub wycofywać aplikacji ani ponownie aplikować o pracę. Jeśli chcesz zaktualizować swoją aplikację, skontaktuj się bezpośrednio z pracodawcą. Indeed nie publikuje informacji kontaktowych pracodawcy w swojej witrynie, ale możesz je znaleźć w wyszukiwarce, na przykład w Google.

Aplikacje obsługiwane przez firmy trzecie

Niektóre oferty pracy w Indeed nie umożliwiają aplikowania bezpośrednio na platformie, ale przekierowują do witryny pracodawcy. W przypadku takich ogłoszeń należy skontaktować się bezpośrednio z pracodawcą, aby uzgodnić sposób wycofania, zmiany lub ponownego wysłania aplikacji.

Oparte na technologii Zendesk