Helpcenter voor werkzoekenden

Problemen met apparaten met Indeed Sollicitatiegesprek oplossen

Problemen met apparaten en browsers

Wanneer u geen verbinding kunt maken, controleer dan eerst of het apparaat en de browser die u gebruikt compatibel zijn. Het gebruik van een desktop- of laptopcomputer is aanbevolen, maar niet vereist.

Ondersteunde apparaten en browsers:

Op een laptop- of desktopcomputer*

• Chrome*
  • Firefox
  • Microsoft Edge
  • Safari

Op een iPad of iPhone

• Safari**

Op een Android-apparaat

• Chrome
  • Firefox

Niet-compatibele browsers en apparaten:

• Internet Explorer
  • Chrome op een iOS-apparaat

*We raden aan Chrome te gebruiken op een desktop- of laptopcomputer.

**Als u Safari gebruikt op een iPhone of iPad, is het mogelijk dat de microfoon wordt uitgeschakeld door het gebruik van andere apps tijdens het sollicitatiegesprek.

Problemen met toegang tot de camera en microfoon

Voor sollicitatiegesprekken moet u toestemming geven voor toegang tot de camera en microfoon van uw apparaat. Voer de test opnieuw uit. Geef toestemming om audio en video in te schakelen wanneer daarom wordt gevraagd. Hier volgt meer informatie over het verlenen van toegang op verschillende apparaten.

Computer

Als u Google Chrome gebruikt (aanbevolen):

Controleer in Chrome of de juiste toestemmingen zijn gegeven. Zoek in het videotestvenster aan beide kanten van de adresbalk naar menu's waarin de toegang tot de camera en microfoon wordt toegestaan. Voer uw test uit.

Als u Safari gebruikt:

Controleer in Safari of de juiste toestemmingen zijn gegeven door naar het videotestvenster te gaan en in de adresbalk op de rode camera te klikken. Zorg ervoor dat de camera en microfoon zijn ingesteld op 'Altijd toestaan'.

Als u Microsoft Edge gebruikt:

Klik in de adresbalk op het slotje om te zien hoe de toestemmingen op uw apparaat zijn ingesteld. Zorg ervoor dat de camera en microfoon zijn ingesteld op 'Toestaan.'

Als u Firefox gebruikt:

Klik tijdens het virtuele sollicitatiegesprek op het pictogram van een slotje of een camera, en zorg ervoor dat de benodigde toestemmingen zijn gegeven.

iPad en iPhone

Tik in Safari voor een iPhone of iPad op 'Toestaan' wanneer u wordt gevraagd om toegang te geven tot de microfoon en de camera.

Als u geen gebruik kunt maken van de microfoon en camera, selecteer dan linksboven in het venster 'aA' en vervolgens 'Website-instellingen'.

Tik in de website-instellingen op 'Toestaan' voor de camera of microfoon.

Android

Tik in Chrome voor Android op 'Sta toe' wanneer u wordt gevraagd om toegang te geven tot de microfoon en camera.

Voor het sollicitatiegesprek hoeft u Chrome geen toestemming te geven om de audio op te nemen.

Videoproblemen

Ter voorbereiding op het sollicitatiegesprek wordt u gevraagd om uw video, audio en netwerkverbindingen te testen. Wanneer u uzelf niet in het videotestvenster kunt zien, controleer dan eerst of u toegang tot uw camera heeft gegeven (zie 'Problemen met toegang tot de camera en microfoon').

Als het probleem aanhoudt, moet u een netwerktest uitvoeren met Twilio. Schrik niet van plotselinge geluiden. Uw microfoon en luidspreker worden getest. Als een van de netwerktests mislukt, is het mogelijk dat het probleem wordt veroorzaakt doordat het netwerk van uw bedrijf de toegang tot ons videoplatform blokkeert.

Volgende stap: geef deze instructies aan de IT-afdeling om ervoor te zorgen dat uw organisatie toestemming geeft om verbinding te maken met de technologie voor videogesprekken van Indeed. Voer daarna ter controle nog een keer een verbindingstest uit.

Audioproblemen

Wanneer de andere persoon u niet kan horen, start dan uw apparaat opnieuw en open het gesprek weer. Er is een bekend probleem met Apple iOS waardoor de microfoon in Safari niet meer werkt zodra u tijdens het gesprek een andere app opent. Start uw apparaat opnieuw op wanneer dit probleem optreedt.